Hoofdpagina

Uit de Noodkreet Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom op De Noodkreet Wiki

De vrije encyclopedie

Aantal artikelen: 58
Aantal actieve gebruikers: 1

OVER DE NOODKREET WIKI
Helmond, 30 mei 2016

Deze wiki is tot stand gekomen omdat in aanloop naar de transitie jeugdzorg (2014) het voortbestaan van De Noodkreet werd bedreigd. Enkele fondsen hebben zich daarom verenigd om te voorkomen dat de kennis en ervaring van De Noodkreet verloren zou gaan.

KNR Commissie PIN Stichting het R.C. Maagdenhuis KansfondsStichting Heilige Geest -of Arme Wees- en Kinderhuis Leiden

De Noodkreet en de gezinnen die zij helpt, zijn deze fondsen veel dank verschuldigd.

Gelukkig is De Noodkreet opgepikt door de meeste gemeenten in de provincie Noord-Brabant en kunnen we blijven voortbestaan. Los van het voortbestaan van De Noodkreet is onze organisatie te klein en lokaal om de vele hulpvragen buiten ons werkgebied te kunnen beantwoorden. Wij hopen dan ook dat deze website positief kan bijdragen aan de situatie van vele gezinnen die geconfronteerd worden met conflicten in jeugdzorg en jeugdhulpverlening.

De kennis die De Noodkreet door de jaren heen heeft ontwikkeld, is zoveel mogelijk gedigitaliseerd. Deze kennis is nu openbaar en toegankelijk voor iedereen. De site is gemaakt met de software van Wikipedia en biedt dus de mogelijk om als bezoeker informatie toe te voegen, aan te passen of informatie te bediscussieren. Hiervoor fungeren de vrijwilligers van De Noodkreet als moderator. Samen kunnen wij als ouders het systeem verbeteren middels deze wiki.

Informatie wil vrij zijn.

Geert Klasens Directeur


Hoe te gebruiken

De wiki is opgebouwd als een ui met lagen die je kunt afpellen. De eerste laag bestaat uit de meest voorkomende problemen die wij tegenkomen in het werkveld. Elke daarop volgende laag zorgt voor verdieping van het onderwerp. Het kan zijn dat je meerdere vragen hebt en dus vaker terug zult moeten keren naar de hoofdpagina. Het menu aan de linkerkant helpt je met navigeren, daarnaast is er (rechtsboven) een zoekfunctie in de site.

Als je het antwoord op jouw vraag toch niet kunt vinden, dan kun je contact met ons opnemen, bijvoorbeeld via de chatfunctie die altijd rechtsonder in beeld staat.

Deze site is niet bedoeld om strijd te voeren, maar om strijd te verminderen. Vraag jezelf dan ook af of je op zoek bent naar gelijk of geluk. Het gaat namelijk niet om rechten en plichten, maar om ervoor te zorgen dat kinderen niet klem komen te zitten in een strijd over hulpverlening tussen ouders en hulpverleners.

Op sommige pagina’s kun je verder klikken voor verhalen of videoboodschappen van onze ervaringsdeskundigen. Zij kunnen je verder helpen tijdens deze moeilijke periode.